Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a už vám docházejí nápady jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky. Zavařené je během chvíle.
Suroviny pro 4 kusy
4 sklenice po 650 ml
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,40 g |
| Tuky | 4,84 g |
| Vláknina | 83,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20,06 g |
| Sůl | 50,00 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme. Větším kusům dle potřeby vydlabeme střed se semínky. Nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve velké míse důkladně promícháme cuketu a cibule se všemi ostatními surovinami.
Krok 3: Kyselost a sladkost cuketového zelí upravíme dle vlastní chuti. Necháme hodinu odpočinout.
Krok 4: Pak promícháme ještě jednou a naplníme do zavařovacích sklenic (650 ml) cca 2,5 cm pod okraj. Okraje sklenic velmi dobře otřeme.
Krok 5: Zavíčkujeme a na 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
Zveřejněno 18. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Moje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 1 minutou
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 25 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 26 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
cuketové zelí zavařování,
zavařování cuketového zelí,
zavařování cuket,
jak zavarit cuketove zeli,
zavarujeme cuketu,
cuketove zeli sterilovane,
zavařujeme cuketové zeli,
cuketové zelí zavařit,
zavařování cuketové zelí,
zavařované cuketové zelí,
zavařování zelí z cukety,
co z cukety na zimu,
zavarena cuketa jako zeli,
cuketové zelí zavařované,
cuketové zelí zavařujeme,
zavařená cuketa,
zeli z cukety,
zavařování cukety jako zelí,
cuketové zelí s dekem
Suroviny:
cuketa,
cibule,
ocet,
zelenina,
cukr krupice,
kmín celý
Komentáře (52)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Drobet mi zbylo, tak jsem to ochutnala a je to velmi dobré. Těším se, až si cuketové zelíčko dáme k obědu.
Ze 4.5 kg mám 9 sklenic.
Jinak se dá takto připravená cuketa konzumovat i jako přílohový salát.Jen to chce nechat tak dva dny uležet
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňam
Věřím,že se Ti zelí nepokazí
Ale náhoda je blbec,to je fakt