Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a už vám docházejí nápady jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky. Zavařené je během chvíle.
Suroviny pro 4 kusy
4 sklenice po 650 ml
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,40 g |
| Tuky | 4,84 g |
| Vláknina | 83,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20,06 g |
| Sůl | 50,00 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme. Větším kusům dle potřeby vydlabeme střed se semínky. Nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve velké míse důkladně promícháme cuketu a cibule se všemi ostatními surovinami.
Krok 3: Kyselost a sladkost cuketového zelí upravíme dle vlastní chuti. Necháme hodinu odpočinout.
Krok 4: Pak promícháme ještě jednou a naplníme do zavařovacích sklenic (650 ml) cca 2,5 cm pod okraj. Okraje sklenic velmi dobře otřeme.
Krok 5: Zavíčkujeme a na 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
Zveřejněno 18. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Moje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 8 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 13 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 25 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 27 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 38 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 3 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
cuketové zelí zavařování,
zavařování cuketového zelí,
zavařování cuket,
jak zavarit cuketove zeli,
zavarujeme cuketu,
cuketove zeli sterilovane,
zavařujeme cuketové zeli,
cuketové zelí zavařit,
zavařování cuketové zelí,
zavařované cuketové zelí,
zavařování zelí z cukety,
co z cukety na zimu,
zavarena cuketa jako zeli,
cuketové zelí zavařované,
cuketové zelí zavařujeme,
zavařená cuketa,
zeli z cukety,
zavařování cukety jako zelí,
cuketové zelí s dekem
Suroviny:
cuketa,
cibule,
ocet,
zelenina,
cukr krupice,
kmín celý
Komentáře (52)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Drobet mi zbylo, tak jsem to ochutnala a je to velmi dobré. Těším se, až si cuketové zelíčko dáme k obědu.
Ze 4.5 kg mám 9 sklenic.
Jinak se dá takto připravená cuketa konzumovat i jako přílohový salát.Jen to chce nechat tak dva dny uležet
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňam
Věřím,že se Ti zelí nepokazí
Ale náhoda je blbec,to je fakt