Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 408 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,79 g |
Tuky | 16,93 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 2: Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem. Krok 3: Maso vrátíme do hotové omáčky.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Moje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 44 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 45 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
víno červené suché,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
vývar,
mouka,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)