Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 720 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,03 g |
Tuky | 120,55 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 409,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Moje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 15 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 39 minutami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 42 minutami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 47 minutami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 51 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 57 minutami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 1 hodinou
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 1 hodinou
Domácí mátový sirup
petasek000 před 2 hodinami
Banánové lívance
VeruH. před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 2 hodinami
Tématické fráze:
vyborné domací preclíky,
preclíky recept,
preclíky recept výborné,
těsto na preclíky,
pečení preclíku,
pečeme precliky,
testo na precliky jak od babicky,
recept na preclíky,
nejlepsi precliky,
precliky,
preclíky z bramborového těsta,
dobré preclíky,
domácí preclíky,
výborné preclíky,
preclíky z hery,
křupavépreclíky,
křupavépreclíky,
krupave preclicky,
preclíky bez droždí,
celozrnné preclíky
Suroviny:
mléko,
máslo,
tuk hera,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
vejce
Komentáře (20)
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku.
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě
Dovoluji si přidat fotečky.
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..