Mleté řízky pečené v troubě
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do mleté masové směsi přidejte pořádnou porci sýra.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 970 kJ / 2 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,16 g |
Tuky | 188,52 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 54,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté řízky pečené v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VG8O
Moje poznámka
Mleté řízky pečené v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VG8O
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 6 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
řízky v troubě,
řízky pečené v troubě,
mleté maso se sýrem pečené v troubě,
mletý řízek recept,
mletý řízek v v troubě,
top recepty z mletého masa,
mleté maso v troubě,
mletý řízek v troubě,
mlete rizky,
mlete rizky se syrem v troubě,
mleté maso se sýrem v troubě,
mleté řízky se sýrem v v troube,
mlete maso pecene v troubě,
řízky v pečené v troubě,
mlety rizek se syrem v troube,
mleté řízečky pečené v troubě,
pečený mletý řízek,
mletý řízek pečený v v troubě,
pečení řízků v troubě,
recept - řízky pečené v troubě
Suroviny:
bůček,
mléko,
smetana zakysaná,
sýr gouda,
chléb toustový,
brambory,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mléko,
strouhanka,
cibule,
máslo,
klobása pikantní,
olej
Komentáře (20)
Plněná telecí hruď
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8PŘEJU PĚKNÝ DEN. Váš příměr je sice zajímavý, ale z kulinářského hlediska mám názor, že k telecímu se česnek nehodí, neb je toto maso velice jemné, a česnek by mu tuto jemnos odnesl.
Proto i do vídeňského řízku česnek, byť malé množství rakušáci nedávají, tedy ani já ne.
PRO MAGDALENKU :
obyčej není železná košile, navíc já odpovídám ( pokud jste si přečetla celou diskusi) na připomínky (vhodné a nebo nevhodné ) k mojemu názoru či doměnce.
A OPĚT PRO DALŠÍ DISKUSE:
Prosím ani ve snu jsem neměl na mysli tento zajímavý recept nějak zhodit a přecpat ho česneke, jak to asi nekteří pochopili. Na celé množství bych tam dal jen jeden či dva strůčky.
Ti, kteří jste to chápali jinak, tak bohužel vaše kulinaření není shodné s mím.
Neomlouvám se , že reaguju na připomínky, neb vy reagujete na moje.
NAVRHUJU, UŽ TOHO NECHME A VĚNUJME SE VAŘENÍ. CO VY NA TO?
DDěkuju a
,,toš tak,,
No, vy byste z jalové krávy vymámil tele...
...a asi by bylo na česneku, že
Máte moje simfonie, ale já se nepřu o ničem, jen jsem dal návod , jak si to já upravím, a třeba to někoho zaujme.
MY JSME PROSTĚ ČESNEKOVÍ, a nikou neberu že jej někdo nemusí. Stejně jak u jiných receptů, když bych , podle mého tam dal drcený kmín. Taky bylo několiklidí proti, někteří pro a z našeho okolí, co si s nima koresponduju, naopak mi píšou, že je to podle jejich šmaku.
NA ZÁVĚR, UŽ SE TU NEBUDU IK TOMU VYJADŘOVAT MNĚ VYPROVOKOVAL NÁZEV RECEPTU ,, MLETÝ ŘÍZEK ,, .
Protože za moji kuchařskou éru jsem tento název neakceptoval, neb řízek je prostě řízek, to je třeba si najít třeba ve Wikipedii, ale mletý řízek z odborného hlediska není, je to jen karbenátek v trojobalu.
ALE ZASE PROČ NE, VŽDYŤ GASTRONOMIE JE KRÁSNÁ A LZE JI PODLE CHUTI INOVOVAT A CO JINDE ZATRACUJÍ, TAK NĚKDO ZASE ZBOˇŽŇUJE. A tak přece vzniklala už od pradávna všechna jídla co člověk poznal uheň a na něm upravoval dostupné potraviny.
A podobnost k holandskému řízku, jo, ale vzdálenou bych tam viděl. A česnek , u nás se dává do mnoha pochutin.
A pokud by jste se chtěl dozvědět víc, tak v Buchlovicích bývá festival česneku, někdy po sklizni, a tam je možnost okoštovat i netradiční česneková jídla - třeba i zmrzlinu, buchty a podobné jídla.
ZLÍ JAZYKOVÉ TVRDÍ, KDE SE JÍ ČESNEK, TAK NEMUSÍ CHODIT LÉKAŘ, a ani nikdo jiný.
Berte prosím moji odpověď na váš vzkaz jako to, že si rád povídím a nevadí mi, když semnou někdo nesouhlasí, neb je dokázáno: KDE NENÍ ROZPORU, TAM NENÍ VÝVOJ.
A o to mi jde.
,, TOŠ TAK ,, .
Vracím se pouze k vašemu doporučení přidat ČESNEK
Dovolím si podotknout, že zde uvedený rcp se poněkud podobá tzv. Holandskému řízku
Dal byste do holandského řízku ČESNEK
Možná ano a proč ne, proti gustu žádný dišputát, že
No, pak už se to ale bude podobat spíše karbanátkům (sekané) se sýrem že
PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Paní, nevím ze které části slovácka jste, a já jsem dal jen můj názor, jak je to u nás kde žiju v městečku dýl , a je to tu zvykem. Když to není u vás zvykem, já vám to neberu. U nás si bereme česnek skoro ke všemu, třeba i ,,ke kávě,, .
Je to druhá medecína, hned vedle slivovice.
No a odsuzujete můj návrh s česnekem a vajíčkama a taky jste to nevyzkoušela, tak si protiřečíte.
JEN ABY BYLO MEZI NÁMA VE VŠÍ SOUDNOSTI ZŘEJMÉ, je li vám to známo: Je rozdíl když vaří muž a když vaří žena?
A elaboráty? Nemusíte je číst a už vůbec se knim vyjadřovat, když nechápete proč tam jsou.
NĚKDO DOVEDE ,,ZHODIT,, NÁPAD JEDNÍM , ČI DVĚMA SLOVY, JÁ JE ALE NESHAZUJU, NAOPAK PODPORUJU, A DÁVÁM MOJI MYŠLENKU, JAK BYCH SI JEJ UPRAVIL JÁ PRO SEBE, PRO MOJE STRÁVNÍKY, KTERÉ TŘEBA NĚKDO MOJÍ ZPŘÍZNĚNÉ CHUTĚ PŘIJME A ANI SE K TOMU .........
Naopak já vysoce oceňuju každého, kdo sem jakýkoliv recept dá do ,,placu,, neb je to spousta práce se vším a až budu mít čas, tak se taky do toho pustím.
NAOPAK OD VÁS, JÁ JSEM PRO VÝMĚNU NÁZORŮ A HLEDÁNÍ LEPŠÍHO A LEPŠÍHO ASI NA ROZDÍL OD VÁS.
A když se neumíte vyjadřovat obšírněji, tak mi to neberte, i když to nechápete.
A ještě jednou vyjadřuju dík autorce za zajímavý nápad a zveřejnění receptu.
,,TOŠ TAK,,
Neberte prosím moje přízpěvky ve zlém, ale jen jako moji zkušenost a námět, jak je třeba i upravit. Ale není to rypáctví a zneuctění kuchařského umění a citu.
A moje domněnky právě z toho vychází , neb tvrzení má obě strany.
A jen tak na okraj, mám velice moooooc práce a večer se vracím kolem 19-20 hodiny do domu tak unavený, že relaxuju při vaření, kde si odpočinu. Hodně vymýšlím svoje recepty, třeba teď jsem si podle svého udělal FAZULOVOU MÁČKU PODLE MOJÍ CHTĚ ( asi tak 3 litry) a dáváme to do krabiček mrazáku a pak ji , stejně jak špenátovou, houbovou, rajčatvou a další , vyděláme. Stejně tak vařím polévky- kuřecí, gulášovou, hřibovou, fazulovou s nokaa, bramborovou, rajčatovou, zabíjačkovou a další (vždy kolem 15 litrů) , potom je zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě. ( je jich tam kolem 100) . Podobně i guláš, pečené maso, vlastně vyuzené maso. ( je jich kolem 50 uložených) Potom jen veznem na co máme chuť , uděláme čerstvé brambory , či rýžu a je to ok.
MÁME TOTIŽ ZAHRADU, SAD A DOMÁCÍ HOSPODÁRKU, tak že jsme si to vylepšili. Nemít perfektní studený sklep, tak by to nešlo.
Ve svém ,,kuchařském umění jsem to dotáhl až jako finalista soutěže POCHOUTKOVÉHO ROKU S PATRIKEM ROZEHNALEM.( byli u nás od 13 až do 18 hodin a vše natočili- kde je i důkaz) Nevadí mi, že jsme asi z 300 přihlášenách receptů byli vybráni mezi 40 nejlepších a nevyhráli jsme- vu vyhodnocení v DIVADLE RADKA BRZOBOHATÉHO) .
A až budu mít trochu víc času, tak přidám vlastní recepty k vašemu posouzení. Třeba vlastní zabíjačkovou polévku, oškvarky kuřecí, nebo vepřové dělané v mikrovlnce, zavařování v mikrovlnce, tvarůžkovou polévku, osmaženou brokolici, ,,kadeřávkové mozky, růžičkové kuličky a podobně.
NE, OPRAVDU NECHCI SE CHLUBIT, JEN TI CO SLEDUJÍ TŘEBA TENTO VELICE DOBRÉ A POUČNÉ TOP RECEPTY, ABY TO NEBRALI ZLE, ALE JEN MOJE ZAMYŠLENÍ.
A že toho nappíšu víc , šak to nemusíte vy co se jim to nelíbí číst a když mi to slušně a věcně ,,sepsujete,, je to váš názor.
,, TOŠ TAK,,