Kuře po staropražsku
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace, která rozhodně stojí za vyzkoušení!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 068 kJ / 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,13 g |
| Tuky | 47,40 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 61,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a necháme v chladu marinovat.
Krok 2: Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky. Když se začnou nafukovat, přidáme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, nakládaný pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty.
Krok 3: Přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme provařit.
Krok 4: Na 2 lžících oleje zprudka opečeme ze všech stran stehna. Dáme je do pekáčku, zalijeme provařeným vývarem s rozinkami a kořením. Přiklopíme nebo přikryjeme alobalem.
Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 45 minut. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme zlatavou kůrku. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu.
Krok 6: Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.
Zveřejněno 9. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po staropražsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VAm
Moje poznámka
Kuře po staropražsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VAm
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 3 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z Maďarska
nomia před 1 minutou
Buchta Rafaelo
Thebes před 9 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 51 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí stehno po staropražsku,
stropražské kuře,
po staropražsku,
kureci stehna po cinsku,
staropražské pečené kuře,
top recepty kure koriandr,
staropražské kuřecí stehno,
hovezi po staroprazsku,
kuře po myslivecku s karlovarskym knedlikem,
kurepo staroprazsku,
plátek po staropražsku,
recept na kuře,
staropražske kuřecí stehna,
vepřový plátek po staropražsku,
pečené kuře po staropražsku,
kuřecí stehno po čínsku,
kuře po abertamsku,
kuřecí plátek po prazsku,
kuře po indicku pro skoly,
stehna po pražsku
Suroviny:
stehno kuřecí,
olej,
vývar kuřecí,
rozinky,
švestky sušené,
lupínky mandlové,
česnek,
pepř zelený sterilovaný,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
koriandr,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (26)
sonicek: