Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev.
Krok 2: Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky.
Krok 3: Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme.
Krok 4: Překapáváme 10 minut.
Krok 5: Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut.
Krok 6: Poté vylovíme a můžeme pít.
Zveřejněno 28. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Moje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 7 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 12 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 26 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 52 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 1 hodinou
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 3 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 4 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 6 hodinami
Tématické fráze:
zázvorový čaj recept,
zázvorový čaj,
louhování zázvoru,
jak dlouho louhovat zazvor,
zázvorový čaj se slivovicí,
zázvorový čaj příprava,
čaj se slivovicí,
zázvorový výluh,
jak dlouho pít zázvorový čaj,
jak dlouho louhovat zázvorový čaj,
čaj z mletého zázvoru recept,
zazvorovy caj louhovani,
mletý zázvor čaj,
caj z mleteho zazvoru,
jak dlouho se louhuje,
zázvor louhovani,
zázvor louhovani,
louhování zázvorového čaje,
zazvor jak dlouho louhovat,
doba louhování zázvoru
Komentáře (12)
Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).
Druhé kritizovat umíš...
phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...