Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Hodnocení receptu je 4,5 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 584 kJ /
2 769 kcal
Bílkoviny186,29 g
Tuky196,66 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 922 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy54,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo. Krok 2: Rozpustíme sádlo a restujeme cibuli a později přidáme česnek. Maso obalíme v mouce. K opečené cibuli přidáme maso, necháme zatáhnout a přisypeme zeleninu. Krok 3: Po krátkém opečení přidáme papriku, hořčici, koření a zalijeme vývarem tak, aby to bylo maso jen lehce potopené. Přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme pepř a dochutíme. Krok 4: Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar. Zahušťovat nemusíme, zelenina a mouka to zahustí. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.

Zveřejněno 17. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgOr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Nezbývá nic jiného než vám poděkovat za vaši galantnost.

mika59:
No pominu-li, že jste si patrně 4 roky seděla na vedení;-) pak to nebyla štiplavost, anóbrž velejemná palčivost způsobená vámi použitým pepřem... :-K

casino: No, ale tady před 4 léty jste byl hodně štiplavý ..i za maličkost..;-)

Bylo to výborné :yes:

Salixa: Děkuji moc..;-):-K

A není ta zelenina úplně rozvařená, když se dává hned na začátku a vzhledem k tomu, že maso je na větší kousky a hovězí není jen tak hned měkké?

teufel:
Dělávám cosi podobného z kližky; rádo se tomu říká "osso buco na nějaký způsob". ;-)
Zelenina sice není al dente, ale pokud ji sám usilovným mícháním nerozfofrujete, tak jde přímo do ledvin:-D

mika59: "Klidně si to může udělat každý sám podle sebe..."
Tady se tomu obecně rádo říká: Recept není dogma! 8-(
No, ale to už by pak stačilo psát pouze seznamy surovin a následně nechat na každém kuchtíkovi ať si uklohní sám , co mu libo, že:-D

casino: Myslela jsem tím to, že zeleninu si tam může dát později ten, co ji chce na skus.....je to špatně?..:-O

Marie Švarcová 23. 3. 2017 11:16
:yes::yes: vypadá to moc lákavě

Určitě bych si pochutnala :yes::yes::-*:-K

Moc pěkné <3:yes:

S noky to musí být boží.

vypadá chutně :-D

Tématické fráze:
hovězí krk bez kosti recepty, hovězí krk recept, hovězí krk recepty, hovézí krk, hovezi na zelenine, hovězí krk bez kosti- recepty, hovězí krk na zelenině, hovězí recepty, hovězí na pepři se zeleninou, recept na hovezi krk, co udelat z hoveziho krku, recepty z hovězího krku, hovězí kousky na zelenině, hovězí krk na pepři, jak udělat hovězí do měkka, recepty na hovězí krk, hovězí krk top recepty, hovězí se zeleninou, co udělat hovězí v krku, recept hovezi

Suroviny:
krk hovězí, cibule, česnek, rajče, paprika, celer, mrkev, pepř, hořčice pikantní, mouka hladká, sádlo, kost, paprika sušená uzená, bobkový list, sůl, kmín celý, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu