Lilek v jogurtu
Dejte ve svém jídelníčku šanci lilku. Jeho současné odrůdy již nebývají hořké, snesou jen krátkou tepelnou úpravu, ale hlavně - pokrmy z něj se výborně hodí v parných dnech. Jako třeba tento salát s jogurtem, to bude skvělá volba!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 941 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 22,07 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Moje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Nejnovější recepty
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 28 minutami
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
MonikaKa před 48 minutami
Zelné placky se sýrem
Matea před 10 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 10 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 12 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 13 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 14 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 15 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 15 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 15 hodinami
Tématické fráze:
lilek na grilu,
lilek recepty,
recepty z lilku,
úprava lilku,
lilek úprava,
uprava patizonu,
oblubené recepty,
lilek s jogurtem,
lilek recept,
recepty z patizonu,
grilovaný patizon,
recepty lilek,
recepty na úpravu lilku,
priprava patizonu,
lilek priprava,
hrianka,
lilky v jogurtu,
lilek na gril,
recept lilek,
grilovaný lilek řecký recept
Suroviny:
baklažán,
sůl,
olej,
česnek,
pepř mletý,
jogurt smetanový
Komentáře (25)
Na opečený plátek veky jsem dala plátek lilku a potřela zbylým jogurtem z misky.
Najprv som to robila iba bez jogurtu a nakrájala do toho sušené paradajky a petržlenovú vňať. Teraz to robím obyčajne s jogurtom. Mám známych, čo majú korene na Balkáne a oni z baklažánu varia úžasné veci...