Dvojctihodné koláče ze sádla
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky vydrží v chladu v uzavíratelné nádobě i 3 dny jako čerstvé.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 175 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,72 g |
Tuky | 245,86 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 692,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve do části vlažného mléka dáme cukr, droždí a necháme chvíli nakynout.
Krok 2: V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek. Těsto pořádně vyhněteme a dáme pod utěrku kynout.
Krok 3: Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvaroh, vejce, cukr dle chuti, citronovou kůru a rozinky.
Krok 4: Připravíme povidla. Smícháme je se skořicí, rumem a cukrem.
Krok 5: Vypracujemev drobenku - máslo smícháme (prohněteme) s cukrem a moukou.
Krok 6: Na pomoučený vál odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek zploštíme, naplníme náplní a uzavřeme. Klademe na plech s pečícím papírem.
Krok 7: Uprostřed koláčku uděláme důlek, potřeme vejcem, dáme povidla a drobenku.
Krok 8: Pečeme na 190 °C asi 15 minut do růžova.
Krok 9: Ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 6. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné koláče ze sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qOM2
Moje poznámka
Dvojctihodné koláče ze sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qOM2
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 27 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 50 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
žloutek,
sádlo,
majonéza,
kvásek,
droždí,
mléko,
rum,
citron,
sůl,
povidla švestková,
cukr,
rum,
skořice,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (7)