Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 941 kJ / 1 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| Tuky | 128,53 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme vejce, vymačkanou žemli, mouku, sůl, mletý pepř, tymián a nakrájenou cibuli. Propracujeme a uděláme 6 válečků. Krok 2: Zelným listům vykrojíme tvrdé středy a složíme po dvou na sebe. Jemně osolíme, posypeme mletým kmínem, položíme váleček z masa, přeložíme boky listů přes maso a zatočíme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem a závitky dáme do formy. Krok 3: Vykrojené středy nakrájíme na jemno a posypeme závitky. Vodu ze zelí promícháme s Masoxem a olejem a rovnoměrně je polijeme. Posypeme celým kmínem a dáme do předehřáté trouby péct jemně dozlatova. Během pečení je poléváme a jednou obrátíme.
Upečené závitky vyndáme z formy, do výpeku dáme uvařenou rýži, promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké plněné zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WkKX
Moje poznámka
Újezdecké plněné zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WkKX
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 1 hodinou
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 2 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 3 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
kotleta vepřová,
slanina anglická,
vejce,
cibule,
žemle,
sůl,
pepř,
tymián,
mouka hladká,
kmín mletý,
voda,
olej,
masox hovězí,
kmín celý,
sádlo,
rýže
Komentáře (7)
Říkávám, že v minulém životě jsem byla určitě hlávka zelí nebo brambora