Plecovník
Plátek čerstvého chleba s plátkem voňavého uzeného, to je svačina. A v případě plecovníku to už máme dokonce přichystáno. S oblíbeným těstem na kváskový chléb spojíme uzenou plec, kterou zabalíme dovnitř bochníku a necháme propéct.
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Moje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 3 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 5 minutami
Domácí langoše
Jurkano před 8 minutami
Perníčky
horakova654 před 33 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 51 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Tématické fráze:
velikonoční plecovník,
šoudra recept,
šoudra,
jak upéct chleba,
velikonoční šoudra,
co upéct na velikonoce,
velikonoční pecynek,
pecynek,
recepty šoudra,
plecovnik z kynuteho testa,
plecovník s uzenym,
jak upect chleba v troubě,
jak dlouho kyne těsto,
těsto na plecovníky,
jak dlouho kyne kvásek,
kváskový chleba pečený doma,
chleb plecovnik,
těsto na plecovník,
recept šoudra,
uzené zapečené v chlebu
Suroviny:
chléb,
plec uzená,
sůl
Komentáře (50)
Krásný den, Hansi,
jsem v úžasu...pan Kolibač ještě peče chleba?
Vím, že ten komentář je starý několik let, ale pokud by to byla pravda, prosím, ozvěte se mi...jeho chléb je chutí a vůní mého dětství a mládí a moc bych stála o to, vrátit ji do svého života. Sama dnes peču kváskový chleba a ráda bych se k té nedostižné chuti a vůni alespoň přiblížila.Moc děkuji.
Alena
[email protected]
Šmigrustníci z rodiny chodili jen a jen kvůli něho.
Již po páté jsem letos pekla něco jako tvůj plecovník, ale u nás se tomu říká "Pecynek" , asi odvozeno od pecnu chleba. Ale také jsem slyšela od souseda název "šoudra" (netuším, zda se to tak píše). Tady se do chlebového těsla zapéká jak uzené maso, uzená vepřová rolka , tak i klobásy. Je to výborné, já přidávám i tvrdý sýr (ale musí se dobře zabalit mezi maso, jinak vyteče...) a nemá to chybu. Kdo se bojí těsta, ať si koupí hotovou namíchanou směs a těsto lze vyhníst a vykynout v pekárně chleba, která se nachází už skoro v kdejaké domácnosti. U nás v obecní pekárně dokonce prodávají již vykynuté chlebové těsto na váhu! Skusila jsem to jednou z hecu a peču již každý rok, velmi doporučuji.Dobrou chuť!
Iljus, nebojte se toho, řiďte se srdcem a svými bohatými zkušenostmi a uvidíte, že vás výsledek nezklame.
Mirco jsi 1, moc se Ti povedl. Fakt smekám před tvým umem.
Už se na něj těším !!
Píckovina
Maso ze zabijačky se většinou udilo, a to hlavně podomácku. Připravovala se z něho specialita, která je dnes již zapomenuta. Uzené maso se totiž nevařilo, nýbrž peklo, a to ne na ohni, ani v troubě, ale v peci. Píckovina byl vlastně kus čerstvě vyuzeného masa zapečeného v bochníku chleba. Podle receptu z Vysocka se dělala takto: Dobře umyté maso se zabalí do chlebového těsta, vloží se zároveň s ostatními chleby do pece a jako chleba se 3 hodiny peče. Po vytažení se nechá 24 hodin uležet.
tak si Jani klikni