Frankfurtská jemná polévka
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 989 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,02 g |
Tuky | 71,54 g |
Vláknina | 11,08 g |
Cholesterol | 127 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 91,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská jemná polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOGn
Moje poznámka
Frankfurtská jemná polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOGn
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 4 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 2 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 4 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 14 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 14 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 14 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka,
frankfurtská polévka recept,
recepty na nejlepší polévky frankfurtská,
franfurska polevka,
frankfurská polévka,
polevka frankfurska,
frankfurtská polévka s párkem,
polévka frankfurtská,
recept na frankfurtskou polevku,
franfurtska polevka,
franktfurtská polévka,
frankfurtská,
frantfurtská,
recept frankfurtska polevka,
frankfutská polévka,
frantfurtská polévka,
frankurtská polévka,
nejlepší frankfurtská polévka,
recepty polévky franfurská,
frakfurtská polévka
Suroviny:
párky frankfurtské,
cibule,
sádlo,
brambory,
masox hovězí,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
česnek,
pepř mletý,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (193)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Číst neumíš ty když ti nedochází, že je tam totéž 2x
Ty tak někoho poučuj...
Lilies: Říkat o polévce, že nemůže být dobrá, protože je uvařená z laciných surovin, je základní kuchařská nevědomost. Právě uvařit dobré jídlo z nedrahých surovin je pravý kuchařský kumšt a svědčí o kvalitě kuchaře. Kdyby platilo pravidlo, že z mála surovin s laciných surovin se nedá udělat dobré jídlo, museli bychom říct, že celá italská gastronomie je vlastně ausšus.
MamlajdaD: Překvapil mě Tvůj názor, že originál je jen to, co je uvařené dle ČSN (norem z éry komunistů). Tak jako existují u nás desítky variant bramboraček nebo zelňaček, tak může existovat i více variant polévek frankfurtských. A "český pohled" (dle českých ČSN) může být zavádějící. Mám mnoho příbuzných v Německu a ti do frankfurtské polévky opravdu dávají i brambory a když ne brambory, tak fazole.