Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem
Palačinky jsou jedním z pokrmů, které můžeme připravit ve sladké, ale i slané verzi. Tentokrát nás čeká méně častá, slaná verze. Do pohankových palačinek s medvědím česnekem natřeme hummus a naplníme je směsí ze špenátu a krůtího masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 337 kJ / 2 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,75 g |
Tuky | 26,68 g |
Vláknina | 37,31 g |
Cholesterol | 509 mg |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 315,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených ingrediencí na palačinky umícháme těsto a necháme krátce odležet. Medvědí česnek nasekáme nadrobno a vmícháme do odleželého těsta.
Krok 2: Pak na palačinkové pánvi pečeme palačinky. Je-li těsto hodně husté, zředíme ho trochou vody.
Krok 3: Krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme, přidáme v hmoždíři podrcený římský kmín a restujeme doměkka. Ochutíme 1 stroužkem česneku a maso vyndáme z pánve do misky. Uchováme v teple.
Krok 4: Do pánve po restování masa přidáme lžíci oleje a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme omyté listy špenátu, osolíme a necháme špenát zavadnout. Pak podlijeme asi třemi lžícemi vody, přimícháme 2 utřené stroužky česneku a necháme krátce podusit.
Krok 5: Nakonec vmícháme orestované krůtí maso, prohřejeme a vypneme.
Krok 6: Hotové palačinky pomažeme hummusem, přidáme porci masa se špenátem a přehneme. Podáváme ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 13. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLEW
Moje poznámka
Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLEW
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 3 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 6 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 7 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 7 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 7 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 8 hodinami
Suroviny:
mouka pohanková,
vejce,
mléko rýžové,
list medvědího česneku,
sůl,
prsa krůtí,
římský kmín mletý,
špenát čerstvý,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (2)