Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,80 g | 
| Tuky | 203,67 g | 
| Vláknina | 13,33 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,44 g | 
| Sůl | 8,53 g | 
| Sacharidy | 29,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme.
	Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin.
	Krok 3: Králíka podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
	Krok 4: Pečeme doměkka, zhruba 2 hodiny. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby chytilo barvu.
	Krok 5: K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo slijeme výpek, zahustíme smetanou a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
					
				
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 50 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nejlepší recepty z králíka, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							nejlepší recept na králíka, 
						
						
							králík, 
						
						
							nejlepší recepty na králíka, 
						
						
							jak nalozit kralika, 
						
						
							recept na králíka, 
						
						
							recepty z králíka, 
						
						
							úprava králíka, 
						
						
							králík naložený v marinádě, 
						
						
							králík recept, 
						
						
							nejlepsi kralik, 
						
						
							recepty na králíka, 
						
						
							králík recepty bezkonkurenční, 
						
						
							úprava králíka - recepty, 
						
						
							beřkovický králík, 
						
						
							recept králík, 
						
						
							recepty na úpravu králíka, 
						
						
							top recepty králík, 
						
						
							recepty králík
						
					
						Suroviny:
						
							maso králičí, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (142)