Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Skvělá cuketová nádivka bez mouky je lehká a chutná za tepla i za studena. Kombinaci sýrů, vajec a zeleniny spojuje rozmixovaná cizrna. Hodí se nejen pro letní dny, ale i na svačinu či na výlet.
Suroviny pro 5 porcí
pekáček 20 x 30 cm
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 284 kJ / 1 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,56 g |
Tuky | 114,58 g |
Vláknina | 18,06 g |
Cholesterol | 488 mg |
Sodík | 4,60 g |
Sůl | 11,20 g |
Sacharidy | 57,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a necháme cca 15-20 minut odkapat.
Krok 2: Cizrnu slijeme z nálevu do cedníku, propláchneme vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a necháme ještě oschnout.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Očistíme papriku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na krátké tenké proužky.
Bylinky nasekáme nadrobno. Šunku a sýry nakrájíme na kostičky (gorgonzolu do směsi stačí jen rozmělnit). Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu v sekáčku nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu nebo pekáček vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky. Přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) do zlatova.
Bylinky nasekáme nadrobno. Šunku a sýry nakrájíme na kostičky (gorgonzolu do směsi stačí jen rozmělnit). Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu v sekáčku nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu nebo pekáček vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky. Přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) do zlatova.
Zveřejněno 7. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERO9l
Moje poznámka
Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERO9l
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cizrna,
vejce,
kapie,
cibule červená,
česnek,
šunka,
sýr modrý,
sýr chedar,
sýr gouda,
smetana zakysaná,
čerstvé bylinky,
ořech muškátový,
sůl,
pepř,
olej kokosový
Komentáře (5)