Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 665 kJ / 1 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,37 g |
Tuky | 82,91 g |
Vláknina | 7,78 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 995 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 61,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Zveřejněno 2. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Moje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Nejnovější recepty
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 15 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 22 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno 20. 10. 2025 11:16:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 1 hodinou
Borůvkové muffiny
olivka před 2 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 2 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 3 hodinami
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 3 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 4 hodinami
Suroviny:
parmazán,
tymián čerstvý,
okurka salátová,
rajče,
česnek,
chléb bílý,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř,
olej olivový,
balsamico,
med,
šťáva citronová
Komentáře (2)