Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z brambor, cukety a mrkve

Tato lahodná polévka je bohatá na vitamíny, zahřeje a zasytí. Kombinace brambor, cukety a mrkve vytváří bohatou chuť, kterou doplňuje aromatické kari koření a čerstvé bylinky. Je ideální jako lehký oběd i večeře.

Hodnocení receptu je 4,6 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie925 kJ /
221 kcal
Bílkoviny5,33 g
Tuky0,95 g
Vláknina10,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy43,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kousku (cca 3 cm) očištěné mrkve a neoloupané cukety nakrájíme tenké nudličky a dáme stranou. Krok 2: Vývar přivedeme k varu, osolíme a vložíme oloupané a nakrájené brambory, mrkev a po chvilce varu oloupané a nakrájené cukety. Vaříme asi 20 minut doměkka. Krok 3: Mezitím si v pánvi na trošce oleje osmažíme mrkvové a cuketové nudličky. Krok 4: Vývar se zeleninou ochutíme kari a rozmixujeme. Krok 5: Na talíři zjemníme kopečkem zakysané smetany a zdobíme zeleninovými nudličkami a čerstvou pažitkou.

TIP: Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu

Zveřejněno 4. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Gx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Gx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná <3

Máme rádi tyto typy polévek, takže děkuji za další alternativu, všem nám velmi chutnalo.

Mooc dobra polevka <3

Moc vám všem děkuju, mám radost, že vám polévka chutná;-):-K:-)

Vynikající polévka <3 posílám bodík :yes::-D

Výborná,moc nám všem chutná:-)<3:-)

Skvělá hustá polévka do tohohle zomního počasí. :yes:

mekkejla: děkuju:-)

Ivana79: Ivanko - děkuju za vyzkoušení a fotku:-), mám radost, že vám chutnala:-), krásně jsi ji vylepšila;-):yes:

Maris,aj u nás mala veľký úspech ;-):yes: Ja som pridala ešte kúsok dyne Hokkaido a pór,všetko čo som potrebovala minúť :-8 Pridávam fotečku :-)

leosek: děkuju za vyzkoušení a hlavně mě potěšilo, že vám chutnala;-):-)

Právě jsem ji dojedl,moc dobrá a dávám bodíka. :-p:-p

Anna Kocikova: Aničko, moc Ti děkuju, že jsi ji vytáhla na světlo a mám radost, že jste si pochutnali;-):-) Díky za nádhernoou fotku:-K:-)

Tématické fráze:
polévka z cukety, cuketová polévka s mrkví, cuketa polevka, polévka cuketova kremova, cuketová polévka s bramborem, cuketová polévka s brambory, recepty polevka z cukety, polévky z cukety, polévka s cukety, polévka z brambor, polévka z mrkve, polévka cuketa, cuketová krémová polévka, polévka z cuket, krémová cuketová polévka, cuketa recepty polevka, vaříme z cukety, recept polévka z cukety, polévka s cuketou, polévka z cukety recept

Suroviny:
brambory, cuketa, mrkev, vývar zeleninový, koření kari, sůl, olej olivový, smetana zakysaná, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu