Segedín z bůčku
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou klasiku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 589 kJ / 2 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,80 g |
| Tuky | 180,58 g |
| Vláknina | 27,12 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso, česnek a orestujeme.
Krok 3: Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka.
Krok 4: Pak vložíme zelí a povaříme do jeho změknutí.
Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Moje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 17 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 16 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Tématické fráze:
segedinsky z bucku,
recept na segedínský na guláš sbůčku,
nekysané zelí,
segedyn z ocasku,
segedín recept,
gulaš z pečeného bůčku,
sterilované zelí a segedin,
co naše babičky uměly segedinský guláš recept,
segedin z pečeného z bůčku,
segedin,
segedyn z bučku,
segedín z boku
Suroviny:
bok vepřový,
cibule,
česnek,
zelí sterilované,
smetana,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
bujón
Komentáře (15)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za recept. 😊
Moje milovaná je M.J.Sandtnerová; vařeno tedy podle ní a při čekání na výsledek jsem brouzdal po rcp
Ukázalo se, že vařím segedín stejně jako Dajda: tedy bez divokého koření
...česnek jsem nakonec omilostnil a nebyla to chyba
...a bez bujónu
***
Radost a chuť mi trošku dost pokazila skutečnost, že maso bylo extra "cítit" prasečinou...
No, čím asi mělo "vonět", když bylo z vepřového, že?
Ale stejně by mě zajímalo v čem se to čuně vyválelo...
Proč ne česnek? Neříkám, že ho dávám zrovna 4 stroužky, někdy ho nedám vůbec, ale nakonec určitě ne, to pak česnek nedodá jídlu ten správný ocásek, ale minimálním povařením je právě cítit po česneku. No, každý vaří podle vlastní chuti a o tom to je, že
casino: Každý jsi něco najde že?
Segedín z nekysaného zelí? No budiž
Segedýn s česnekem