Jednoduchá směs z hub na topinky
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme, jindy nám udělají radost podruhé.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou a cca 15 minut dusíme.
Krok 2: Pak je scedíme a zvážíme. Podle váhy si potom upravíme rozpis množství dalších surovin.
Krok 3: Do hrnce dáme rozehřát sádlo a zpěníme, nadrobno pokrájenou cibulku,
Krok 4: Přidáme houby, česnek a vše ostatní. Můžeme přidat i nakrájená rajčata a papriky. Dusíme do změknutí.
Krok 5: Podušenou směsí naplníme sklenice, otřeme a osušíme okraje sklenic, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 100 °C.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá směs z hub na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DAP
Moje poznámka
Jednoduchá směs z hub na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DAP
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 9 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 10 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 4 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 5 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 6 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 7 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 8 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 10 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 11 hodinami
Suroviny:
houby,
sádlo,
cibule,
česnek,
kečup pikantní,
kečup sladký,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
paprika
Komentáře (9)