Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová kolínka z trouby

Pekáček plný zapečených dobrot může být vhodným lehkým obědem či večeří po vydatné procházce lesem. Košík plný hub tak můžete ihned upotřebit. Na porci houbových kolínek s vůní slaniny a sypané sýrem si zajisté pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 177 kJ /
998 kcal
Bílkoviny17,07 g
Tuky88,71 g
Vláknina25,92 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,10 g
Sacharidy21,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáčku vhodném do trouby vyškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme. Krok 2: Včas začneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 3: Po chvíli přisypeme celer a česnek. Společně orestujeme a přidáme nakrájené houby s kmínem. Restujeme cca pět minut a pak zasypeme paprikou. Krok 4: Vsypeme kolínka a zalijeme větší části vývaru. Osolíme, opepříme, zamícháme a dáme do vyhřáté trouby. Krok 5: Po asi deseti minutách směs v pekáčku promícháme a pečeme dalších 8-10 minut do změknutí kolínek. Během pečení postupně podle potřeby doléváme vývar. Krok 6: Nakonec, až jsou kolínka měkká, by měl být vývar vsáknutý a směs lehce krémovitá. Část strouhaného sýru můžeme vmíchat do kolínek a část nechat na posypání podávaných porcí.

TIP: Další recepty s houbami

Zveřejněno 21. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová kolínka z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Kl7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová kolínka z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Kl7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jan Nemec: Moc děkuji:-K:-K

Je to pochoutka. <3

misula29: Nejkrásnější pochvala a děkuji za ni :-K:-K:-K

Mňam, mňam, včera večer jsem vařila, dnes obědvala a bylo to velmi chutné. Ocenila jsem hození suchých těstovin do směsi a následné podlití vývarem, jednak milují jídla z jednoho hrnce a druhak tato úprava těstovin je daleko chutnější. Za mně velmi povedený receptík, děkuji!

Veronika auli89: No tak to už bude zase trochu jiný recept..:-)

mika59: Dobře děkuji za odpověď a můžou to být i žampiony z plechovky

Veronika auli89: Určitě ano..:-K:-K

Dobrý den, můžu vyměnit houby za žampiony, když nemám čerstvé houby.

Jaromira18: Děkuji..;-):-K

Moc se mi to líbí.:-K

Tématické fráze:
houbové recepty, kolinka s na houbách, kolínka s houbama, recept na houbovou, kolínka s s houbami, kolínka se zelim a s houbami, recept kolinka s houbami, kolínka recept, kolinka z houbami, kolínka s houbami, top recepty kolinka

Suroviny:
houby, slanina anglická, celer, cibule, česnek, paprika, vývar drůbeží, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu