Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 268 kJ / 6 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,47 g |
| Tuky | 391,15 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 931 mg |
| Sodík | 915 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 600,44 g |
Postup přípravy
Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít i jinou formu (použila jsem formu srdce). Krok 2: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C 15-20 minut. Uděláme test vpichem špejle a pokud zůstane suchá, formu vyjmeme. Po upečení necháme korpus vychladnout a rozřízneme na dva pláty. Krok 3: Vrátíme první plát do formy, potřeme karamelem, zakryjeme druhým plátem a dáme na 20 minut do lednice. Krok 4: Mezitím oloupeme mango, nakrájíme na plátky a želatinu namočíme do studené vody. Krok 5: Do šlehače dáme mascarpone, cukr a mícháme na prvním stupni do hladka.
Přidáme šlehačku pokojové teploty a dále mícháme na druhém stupni až nám šlehačka v krému zhoustne. Chceme-li, tak nyní přidáme potravinářskou barvu a ještě zamícháme. Krok 6: Odebereme cca 4-5 lžic krému do menšího kastrolku, zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, až se plátky dobře rozpustí.
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 7: Formu vyndáme z lednice, poklademe plátky manga a potřeme hotovým krémem a dáme opět do lednice ztuhnout. Nejlépe přes noc. Krok 8: Hotový dort zdobíme dračím ovocem dle naší fantazie. Místo dračího ovoce lze dozdobit i jinak.
Zveřejněno 13. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RoL
Moje poznámka
Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RoL
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 6 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 11 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 11 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 11 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 12 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 12 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 12 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr,
vejce,
mléko,
olej,
kakao,
prášek do pečiva,
karamel,
mango,
mascarpone,
cukr,
smetana,
želatina,
potravinářské barvivo,
ovoce
Komentáře (10)
Moc děkuji.