Babiččina kulajda
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 624 kJ / 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,61 g |
Tuky | 48,70 g |
Vláknina | 21,06 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 62,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastrůlky. V jednom uvaříme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i nakrájené houby.
Krok 2: V druhém kastrůlku na másle osmažíme mouku, aby vznikla jíška, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
Krok 3: Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.
Krok 4: Vypneme, přidáme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Moje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 11 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 11 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 15 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 41 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 48 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
kulajda recept,
babiccina kulajda,
top recepty kulajda,
babiččina rychla kulajda,
babicina kulajda,
jak se vaří kulajda,
kulajda recepty,
babiččiny recepty kulajda,
recepty na kulajdu,
jak uvařit kulajdu,
kulajda top recepty,
top recept na kulajdu,
recepty kulajda,
kulajdarecept,
kulajda recept se žampiony jak se dělá,
recept na kulajdu,
kulajda,
jak se dělá kulajda,
kulajda babicina,
recept na babicinu kulajdu
Suroviny:
houby,
brambory,
sůl,
pepř mletý,
vývar kuřecí,
jíška,
jíška,
kopr,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana na vaření,
vejce,
máslo
Komentáře (14)
Ja take, ale obcas dostanu na neco chut,tak se podivam na recepty a pote varim podle sebe a podle sve chuti.
Udelal jsem pred chvili Kulajdu dle vaseho receptu, krome hub. Jinak se mi ta Kulajda nahodou povedla a dekuji za recept..., byla vyborna a jeste mam trochu na vecer.👍🍀
Preji vam krasny den.
Dovolila bych si navíc poznámku, že jíšku není potřeba nechat vychladnout, pokud ji zalijeme studenou tekutinou a pořádně rozmícháme.