Rebarborové nanuky
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její kyselosti a ochutnat jí v osvěžujícím nanuku.
Suroviny pro 7 kusů
7kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 4,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 133,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na kousky. Do rendlíku vlijeme cca 300 ml vody a necháme ji zavařit. Do vařící vody vsypeme nakrájenou rebarboru, promícháme a po pár sekundách (cca 6-8) vlijeme do cedníku. Vodu potřebovat nebudeme.
Krok 2: Rebarboru vrátíme zpět do rendlíku, přidáme 130 ml vody, cukr, vanilkový cukr, malinko nastrouhané kůry z omytého citronu, skořici a rebarboru rozvaříme.
Krok 3: V 50 ml vody rozmícháme pudink, vlijeme k rebarboře a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Má vzniknout hustější kaše, pokud je hustá moc, můžeme ještě přidat nepatrně vody. Tuto směs necháme zchladnout, může zůstat vlažná. K chlazení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 4: Rebarborovou směs přendáme do sekáčku potravin, přidáme tvaroh a rozmixujeme. Kdo nemá sekáček, může použít ponorný mixér.
Krok 5: Pak naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je přibližně 4,5 hodiny, ale raději necháme déle.
Krok 6: Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Zveřejněno 22. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx71p
Moje poznámka
Rebarborové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx71p
Nejnovější recepty
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 46 minutami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 2 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 15 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové brownies
mardzas před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 1 hodinou
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 1 hodinou
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 4 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 13 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 15 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 15 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 16 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 16 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice,
voda,
pudink vanilkový,
tvaroh plnotučný
Komentáře (7)