Focaccia s cibulí
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 465 kJ / 3 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 101,30 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,20 g |
Sacharidy | 481,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem).
Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Moje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 6 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 6 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 4 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 6 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 7 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 8 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 8 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 8 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (3)
S cibulí je perfektní
Focaccia z lednice
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7