Slepičí špagety
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je vhodně použito v omáčce ke špagetám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 114 kJ / 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,88 g |
Tuky | 60,90 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 29,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme (vaříme těsně pod bodem varu 6-8 hodin), část vývaru odložíme.
Cibulku drobně pokrájíme a osmažíme na sádle. Krok 2: Na cibulku dáme restovat pokrájené uvařené maso ze slepice, zahustíme troškou hladké mouky. Přidáme sladkou a pálivou papriku, zalijeme slepičím vývarem (podle množství porcí). Krok 3: Chvilku povaříme a nakonec přidáme šlehačku a osolíme. Necháme lehce povařit a je hotovo. Krok 4: Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Podáváme přelité omáčkou a zdobíme plátky žampionů a rajčátek.
Cibulku drobně pokrájíme a osmažíme na sádle. Krok 2: Na cibulku dáme restovat pokrájené uvařené maso ze slepice, zahustíme troškou hladké mouky. Přidáme sladkou a pálivou papriku, zalijeme slepičím vývarem (podle množství porcí). Krok 3: Chvilku povaříme a nakonec přidáme šlehačku a osolíme. Necháme lehce povařit a je hotovo. Krok 4: Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Podáváme přelité omáčkou a zdobíme plátky žampionů a rajčátek.
Zveřejněno 24. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepičí špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9Xw
Moje poznámka
Slepičí špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9Xw
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 4 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 41 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
slepice,
cibule,
vývar drůbeží,
sádlo,
smetana,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
mouka hladká,
sůl,
těstoviny špagety,
žampióny,
rajče
Komentáře (3)