Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční velikonoční nádivka s paprikou a sušenými hříbky

Jak již sám název napovídá, v tomto receptu najdeme netradiční velikonoční nádivku. Je totiž bez masa, ale zato plná zeleniny a bylinek. Jejím základem jsou alespoň den staré rohlíky, sušené hříbky a kousky zeleniny. Je tedy vhodná i pro vegetariány.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namáčení hub a chladnutí vývaru

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub a chladnutí vývaru)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 606 kJ /
1 579 kcal
Bílkoviny68,34 g
Tuky51,72 g
Vláknina18,83 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,44 g
Sůl5,73 g
Sacharidy201,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby na 20-30 minut namočíme do vody. Krok 2: Hotový vývar jen trochu zahřejeme. (Pokud používáme bujón, vodu přivedeme k varu, přidáme bujón a olej, promícháme a necháme zchladnout na vlažnou teplotu.) Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným vývarem. Necháme chvíli nasáknout. Krok 4: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Namočené a vymačkané hříbky nasekáme na menší kousky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opláchneme a nasekáme. Krok 6: Troubu předehřejeme na 200 °C. Pekáček vymažeme tukem. Krok 7: K rohlíkům přidáme hříbky, papriku, žloutky, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř. Krok 8: Nakonec zlehka vmícháme vyšlehaný sníh. Krok 9: Směs přendáme do připraveného pekáčku, povrch uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 10: Pečeme 35–40 minut, dokud povrch nezezlátne. Krok 11: Podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční nádivka

Zveřejněno 11. 4. 2020

Poznámka autorky Angel 666

Místo hřibů můžeme použít i jiné sušené houby. Nádivka je moc dobrá i bez masa, u nás mizí rychleji než klasická s uzeným masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3LY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3LY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc povedená obměna klasické velikonoční nádivky😋

Pěkná nádivka… :yes: :-) Mám ráda houby. Určitě vyzkouším… <3

Suroviny:
rohlík, vejce, hříbky sušené, vývar masový, olej slunečnicový, paprika čerstvá červená, česnek, čerstvé bylinky, tuk, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]