Pažitková omáčka - pro nejmenší

Suroviny

1/2 KL oleje nebo ghí
1/2 malé cibulky
hladká / rýžová mouka
hrst pažitky
1 PL ovesné smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku nakrájíme nebo nastříháme na drobno, cibuli nakrájíme na drobno.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olej nebo ghí a lehce orestujeme nakrájenou cibulku. Posypeme moukou, promícháme a lehce opražíme. Přilijeme vodu, rozmícháme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pár minut povaříme.

  3. Přidáme pažitku a ovesnou smetanu a podle hustoty případně ještě zředíme vodou. Osolíme a necháme ještě chvilku povařit.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Komentáře k receptu Pažitková omáčka - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pažitka recepy pažitková omáčka