Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami, cibulí, kukuřicí a hráškem. Pochutnáte si tak, že vám maso chybět nebude.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 984 kJ / 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,88 g |
| Tuky | 10,37 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.
Krok 2: Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku a na půlkolečka pórek.
Krok 4: Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou. Přidáme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
Krok 5: Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
Krok 6: Houby malinko vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Na malé pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
Krok 7: Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 2. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Moje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 39 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 41 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 43 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 43 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 44 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z krup,
kroupoto,
houbové kroupoto,
rizeto z krup,
recepty z krup,
kroupoto s houbami,
výroba krup,
kroupy,
rizoto z jecnych krup,
kroupoto recept,
kuchařka recepty kroupy,
recepty z ječných krup,
ryzoto z krup,
houbové rizoto z krup,
rizoto s krup,
risoto z krup,
ječné kroupy shitake,
kroupito,
jidla z krup,
pokrmy z krup
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
hrášek sterilovaný,
pórek,
houby shiitake,
omáčka sojová,
máslo rostlinné,
sůl,
olej
Komentáře (7)