Uhlířina se zelím (po mém)
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Tento rychlý a sytý pokrm z jednoho hrnce je ochucený křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka, jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si opravdu každý pochutná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 967 kJ / 1 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,51 g |
| Tuky | 54,27 g |
| Vláknina | 22,70 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme vařit do osolené vody s kmínem.
Krok 2: Mezitím smícháme mouku s vejci, zbytkem surovin a uděláme tužší těsto. Chvíli ho necháme odpočinout.
Krok 3: Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme zelí. Dusíme doměkka a dochutíme.
Krok 4: Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na sádle dozlatova a dokřupava.
Krok 5: Když jsou brambory téměř měkké, vykrajujeme mokrou lžící z moučného těsta noky a vkládáme k vařícím bramborám.
Krok 6: Dovaříme a scedíme. Vodu můžeme uchovat jako základ pro česnečku nebo bramboračku.
Krok 7: Zelí se slaninou, brambory s noky a osmaženou cibuli smícháme.
Krok 8: Společně krátce prohřejeme a ihned podáváme.
Zveřejněno 8. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina se zelím (po mém)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4B1x
Moje poznámka
Uhlířina se zelím (po mém)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4B1x
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 7 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 12 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 23 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 10 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 48 minutami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 2 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 2 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 3 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 5 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na uhlířinu,
uhlířina s klobásou,
uhlirina se kysaným zelím,
uhlířina,
recepty uhlířina,
uhlířina recept,
uhlirina s uzenym,
uhlířina z brambor a se zelím,
recepty se zelím,
uhlirina se slaninou,
uhlířina se s kysanym zelim,
uhlířina se s kysanym zelim,
uhlirina kysané zelí,
uhlířina sklobásou,
recepty- uhlířina
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
bůček uzený,
cibule,
sádlo,
sůl,
kmín celý,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Naprostá trefa! Ještě, že jsem si vzpomněla, měla jsem recept déle uložený. Výborné pochutnáníčko a vzpomněla jsem si na svojí prababičku, dělávala to sice bez zelí, ale ty nočky
Uhlířinu znám sice bez zelí a slaniny, ale se zelím i slaninou musí být boží a určitě jí vyzkouším.