Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s větrníkovou příchutí

Už vás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku a hledáte něco nového? Máme pro vás recept na bábovku s karamelem. Nádherně voní a ta barva je zkrátka úžasná. Chuťově připomíná zákusek, který známe z cukrárny - karamelový větrník.

Hodnocení receptu je 4,7 (126×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 349 kJ /
7 015 kcal
Bílkoviny109,72 g
Tuky287,74 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 413 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy985,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem. Krok 2: Do kastrůlku nasypeme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu. Krok 3: Mezitím ohřejeme šlehačku v mikrovlnné troubě, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel. Krok 4: Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku. Krok 5: Důkladně prošleháme a přidáváme postupně hrnky mouky. Do posledního hrnku ještě přimícháme kypřicí prášek. Opět vše dobře promísíme. Krok 6: Hotové těsto nalijeme do připravené formy. Krok 7: Pečeme cca 3/4 hodiny přibližně na 160 °C. Poté vyzkoušíme špejlí, když je suchá a nelepí se, máme hotovo.

Jak poznat upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 28. 4. 2011

Poznámka autorky srettka

Tak jsem to dneska ještě více vyvoněla karamelem. Karamel jsem udělala z veškerého cukru v receptu a je to ještě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxml

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxml

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

srettka: ghee nemám ráda 8-( jinak Vaše bábovka je super (přidala jsem do galerie fotku), jen mi to trošku kazí ta chuť oleje. A pro ty, kterým se zdá být málo karamelová, tak vyšlehejte vejce s hnědým cukrem :-)

LuccaSvoboda: zkusila bych ghee

Hezký den všem, prosím pěkně zkoušel někdo z Vás nahradit olej rozpuštěným máslem?

Simyra: :-K:-K:-K

Krasne vlacna, ale oproti bezne babovce hodne testa, skoro nam to preteklo :-)

Sabka.o: Možná nízko procentní smetanou?

Přijde mi dost mastná, ale chuťově dobrá,nesla by nějak nahradit ta šlehačka?

Skvělé! Udělám ještě trochu karamelové omáčky a polévám :yes:

Už je to v troubě......pak budu informovat!! A fotit. :-)

zds@seznam.cz : forma je moc pěkná ( kde koupena ) ? bábovka taktéž :yes::yes:

zds@seznam.cz: krásná forma a páradní bábovice:yes:

Tématické fráze:
babovka, speciální bábovka, tescoma s chutí recepty bábovka, bábovky, babovka s karamelovou příchuti, vajíčková bábovka, tescoma s chutí kokosová bábovka, babovka bez kypriciho prasku, speciální bábovky, bábovka bez oleje, karamelová šlehačková bábovka, tescoma s chutí bábovky, tescoma s chutí bábovka, karamelová bábovka, bábovka s příchutí karamelu, formy na bábovky tescoma, bábovka s vůní větrníku, www,bábovka v hrnku z mikrovlné trouby.cz, forma na bábovku, bábovka recept

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, olej, smetana ke šlehání, cukr krupice, kypřící prášek, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu