Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné smaženými vepřovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 666 kJ / 1 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,79 g |
Tuky | 77,05 g |
Vláknina | 20,92 g |
Cholesterol | 725 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 104,73 g |
Postup přípravy
Když jsou kuličky opečené přesuneme je na hluboký talíř. Krok 2: Do uvolněné pánve vsypeme zbytek cibule, přidáme máslo a na mírném ohni opékáme do změknutí. Pak přihodíme česnek a ještě chvíli opékáme. Přidáme bobkové listy, bílé víno a jemným varem provaříme, dokud se polovina vína neodpaří. Krok 3: Vrátíme do pánvičky kuličky, přilejeme kuřecí vývar, smetanu i hořčici a povaříme asi 5 minut.
Kdo chce, může si omáčku zahustit lžičkou hladké mouky. Krok 4: Z citronu nastrouháme kůru, přidáme najemno posekaný česnek a drobně posekanou petrželku a smícháme všechny tyto ingredience na gremolatu. Krok 5: Bulgur uvaříme dle návodu. Podáváme s omáčkou a kuličkami posypanými gremolatou.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Moje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Posvícenské ořechy
Amona před 1 minutou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 1 hodinou
Pampeliškový med
Mrspassinger před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 3 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 4 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
semínka fenyklová,
koření oregáno sušené,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
máslo,
česnek,
bobkový list,
víno bílé,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
hořčice dijonská,
petrželka hladkolistá,
citron,
česnek,
bulgur
Komentáře (9)
Moc Tě zdravím a přeji fajn víkend...
Měj se krásně.
Popíšu.. Všechno podle tvého popisu s tím, že já od oka. Navíc jsem nadrcený pepř a semena fenyklu nasucho opekla do krásné vůně a pak nasypala do smesi masové. Kuličky jsem opekla v rendlíku, ve vyšší vrstvě oleje (uz jsou studeny a ten fenkly vynikl víc).
Omáčku jsem trochu přelila vínem. Příště opetrněji.
Jídlo, které teď bude oslňovat moje hosty.
Ale víš co udělám? Koupim zitra fenykl, podusém lehce na másle a dám do malého zbytku té omáčky. No a hned koupím další semínka, dneska jsem dosypala poslední jako kdyby na to jídlo čekal?
Dala jsem si k tomu trochu skvělého vínka od slovenských přátel a oběd byl epesný
Díííííííííííííík!!!
Mějte hezký den...
Přeji krásné dny…