Přírodní řízek z krůtího masa
Krůtí maso můžete připravovat na sto způsobů a vždy bude skvěle chutnat. Je nejen chuťově výborné, ale také lehce stravitelné. Obsahuje mnoho vitamínů a tělu prospěšných látek, nepostradatelných zvláště pro děti.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 419 kJ / 1 056 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,98 g |
| Tuky | 10,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kostky.
Krok 2: Krůtí řízky naklepeme, nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kořením.
Krok 3: Na tuku zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, řízky ještě trochu poprášíme hladkou moukou a krátce po obou stranách opečeme.
Krok 4: Maso vyjmeme a uložíme do pekáčku. Na zbylém tuku s cibulkou ještě orestujeme kořenovou zeleninu, kterou následně přidáme do pekáčku s masem. Pokud je třeba, přidáme trochu vody.
Krok 5: Pekáček přikryjeme, vložíme do trouby a vše dusíme do změknutí.
Krok 6: Pak šťávu slijeme do rendlíku, maso necháme bez přikrytí ještě v troubě trochu opéct.
Krok 7: Šťávu zahustíme záklechtkou nebo jíškou, dochutíme, pozvolna povaříme minimálně 15 minut.
Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i další přílohy.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní řízek z krůtího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M88O
Moje poznámka
Přírodní řízek z krůtího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M88O
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 9 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 6 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 6 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 10 hodinami
Tématické fráze:
krůtí maso recepty,
krůti maso,
krůtí řízky,
nejlepší krůtí recepty,
krůtí maso recepty medailonky,
kruti maso recept,
krůtí řízky recept,
kruti prsni rizky recept,
recepty krůtí maso,
recept krůtí maso,
krůtí řízky recepty,
řízky z krůtího masa,
přírodní kuřecí řízek se šťávou,
krútí prsní medailonky recept,
přírodní řízky,
řízek,
krutí prsní maso recepty,
recept na krůtí maso,
krůtí prsní řízky,
krůtí recepty
Suroviny:
maso krůtí,
olej,
cibule,
česnek,
sůl,
koření krůtí pečeně,
mrkev,
celer,
petržel,
mouka hladká
Komentáře (9)
Jana: zaregistruj se a ukaž nám všem,co umíš.....
každý fotí,jak nejlíp umí..a že to dá někdy zabrat,nafotit jídlo,aby to nějak vypadalo...
že nejvíc kritizují neregistrovaní,co sem nikdy nevložili recept ani fotku..to je zajímavé