Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo třeba jen k nokům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,51 g |
Tuky | 67,85 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 26,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Nasekáme špenát, medvědí česnek a kopřivy. Přidáme k cibuli. Osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plamenu 10 minut.
Krok 3: Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu.
Krok 4: Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud je špenát hustější, můžeme ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a nechat přejít varem.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.
Zveřejněno 11. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Moje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
špenát z kopřiva medvědího česneku
Suroviny:
špenát,
česnek mědvědí,
kopřivy,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hladká,
česnek granulovaný,
olej,
máslo,
cibule,
sůl
Komentáře (5)