Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plesnivé brambory

Tento recept nemá zrovna lákavý název. Kdo by si chtěl pochutnat na plesnivých bramborách? Nicméně brambory dozlatova zapečené s výraznou nivou a smetanou jsou opravdu výborné. Vychutnat si je můžete samotné nebo se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

zapékací mísa o průměru přibližně 26 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 145 kJ /
2 186 kcal
Bílkoviny68,37 g
Tuky118,11 g
Vláknina28,12 g
Cholesterol 401 mg
Sodík 2,83 g
Sůl6,95 g
Sacharidy199,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupané celé brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Necháme vychládnout, oloupeme je a rozšťoucháme na kusy. Krok 2: Přendáme je do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem. Krok 3: Do misky rozdrobíme nebo nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný tvrdý sýr. Vše důkladně promícháme a spojíme smetanou. Díky výrazné chuti nivy už není potřeba směs příliš solit. Krok 4: Brambory zalijeme připravenou směsí, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Krok 5: Podáváme se zeleninou.

TIP: Sýry v naší kuchyni

Zveřejněno 29. 12. 2008

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme přidat i na másle osmaženou cibulku. Množství ingrediencí není třeba přesně dodržet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plesnivé brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkmD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plesnivé brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkmD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

MarcelaPa: Ano, moc děkuji:-)

Lucka 76: dobrý večer, nahoře, pod nadpisem jsou hvězdičky, na ty ťuknete a ukáže se vám počet prázdných hvězdiček a ty vyplníte podle toho, jak se vám recept líbí. Snad jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně.

Hezký večer, tuto dobrůtku jsem podle vašeho receptu uvařila jednou a od té doby ještě asi stokrát ....jak je to dobré:-)<3 fakt super!!!! Moc děkuji za receptík. Doma to chutná všem. Bohužel jsem tu nová a stále jsem nepřišla na to, jak se posílají bodíky.....poradíte?

:-)<3:yes::yes: velmi dobré brambůrky :-K

Ja ich robím s bryndzou a kyslou smotanou, pridám aj cibuľu, aj slaninku, aj nivu, strúham surové zemiaky na jemné koliečka, zdajú sa mi chutnejšie ako v šupke uvarené a tiež to máme veľmi radi :-)

Zkuste tam příště přidat na plátečky nakrájenej celer:yes::yes::yes::-D

Velmi chutne pridala sem z ned.obeda uz.krkovicku a na dno pekacku osmahnutou cibulku akorat ta slehajda se cela nezhoustla nevim jestli to tak ma byt jinak ok vsem chutnalo.:-pfacebook.com

není uvedeno kolik čeho má být ..:-(

janis06: Janis, jsem moc ráda, že chutnaly;-)

super recept na další úpravu brambůrek :-p;-) určitě dnes nedělám naposledy ;-)Mňam:yes: Dávám bodík :yes:

Lenko, díky, že jsi je vyzkoušela a máš pravdu, voní celý dům;-)

brambůrky voní po celém domě:-p,díky za bezva recept a posílám bodík:yes::yes:

znám znám, já přidávám osmaženou cibulku s na kostičky nakrájeným špekáčkem a hnedle vám přidám foto. Já to vařím tak ze 2-3 kg brambor - a tuhle sem za ty sýry dala pomalu 200, protože můj a holka to žerou s prominutím ve velkém.:yes:

Tématické fráze:
top recepty z brambor, brambory niva, jídla z nivy, pokrmy z nivy, brambory recept, brambory recepty, recepty na úpravu brambor, recepty z brambor, brambory v receptech, recept-plesnivé brambory, jídlo z nivy, recept-plesnivé brambory, brambory a niva, recept brambory, brambory s plesnivym sýrem, plesnivé sýry, pokrmy z brambor, recepty na brambory, recept niva brambory, recepty brambory niva

Suroviny:
brambory, sýr niva, sýr tvrdý, smetana ke šlehání, česnek, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu