Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,27 g |
| Tuky | 16,42 g |
| Vláknina | 17,23 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Nejdřív si na másle zpěníme cibulku, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Naředíme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata. (Já osobně přidávám ještě trochu protlaku z tuby.) Krok 3: Podusíme asi půl hodiny, až jsou rajčata dostatečně rozvařená. Uvařenou omáčku propasírujeme, dochutíme solí, cukrem a na konec přidáme špetku skořice. Krok 4: Uvařené hovězí maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem, přelité omáčkou.
Zveřejněno 17. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Moje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 31 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 34 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 41 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
sůl,
voda,
rajče,
protlak rajčatový,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
skořice mletá
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0