Lilek tří barev
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se hodí lehké bílé víno.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 291 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,04 g |
| Tuky | 0,39 g |
| Vláknina | 3,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na zhruba jeden cm silné plátky. Osolíme je a necháme vypotit. Mezitím si opečeme bagetky na troše oleje a uděláme rajčatovou salsu.
Krok 2: Z rajčat vykrojíme bubáky a nakrájíme je. Na pánev dáme zpěnit šalotku a rozmačkaný stroužek česneku, vložíme rajčata a cca 5 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem, případně nějakým kořením (třeba oreganem).
Krok 3: Na rozpálenou pánev vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme ubrouskem osušené plátky lilku a z obou stran osmahneme. Lilek osmahneme z každé strany alespoň 5 minut, aby se celý propekl. Přidáme na každý plátek mozzarellu a lístky bazalky. Přiklopíme pokličkou a necháme sýr rozpustit. Servírujeme s opečenou bagetkou.
Zveřejněno 7. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Moje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
lilek,
rajče,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
česnek,
cibule šalotka,
bageta,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno
Komentáře (9)