Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 950 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,40 g |
| Tuky | 16,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 582 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek.
Krok 2: Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky.
Krok 3: Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme.
Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Moje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 2 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 6 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 minutami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 26 minutami
Tiramisu od Itala
Chasti před 32 minutami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 1 hodinou
Romadurová pomazánka
kulaslf před 1 hodinou
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 2 hodinami
Indická čočka s batáty
micurka před 5 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 5 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřová blána,
játra recepty,
játra pečená v bláně,
pečená játra v blaně,
pečené játra v blaně,
veprova játra pečená v blane,
blána na játrech,
vepřova jatra recepty,
maso a játra ve vepřové bláně,
játra vepřová na pepři,
maso pečené v bláně,
jatra pecene v blane,
vepřové vnitřní sadlo,
játra vepřová,
recepty z jater,
játra,
recepty jater,
opakane jatrra v blaně,
vepřové plátky se zeleninou v bláně,
veprove maso pecene v blane
Suroviny:
játra vepřová,
blána tuková vepřová,
pepř,
česnek,
sůl,
sádlo
Komentáře (13)
vosje: Ptejte se po bránici.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.
Neuvěřím, dokud neokoštuju...