Jitčin ovocný koláč
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je příjemnou, chuťově pikantní tečkou. Korunou řezů je máslem a vanilkou vonící drobenka.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 692 kJ / 5 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,48 g |
Tuky | 179,52 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 765,16 g |
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se lžičkou cukru a lžící mouky a necháme asi 15 minut pracovat. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto. V míse ho zakryjeme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Zatím připravíme náplň a drobenku:
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj metličkou tvaroh (nebo ho do náplně vmixujeme ponorným mixérem) a náplň necháme vychladnout. Na drobenku smícháme špičkami prstů všechny suroviny dohromady, až se začnou drobit a žmolkovatět. Krok 4: Připravíme plech na pečení, vymažeme ho sádlem. Krok 5: Vykynuté těsto roztáhneme na celý plech stěrkou nebo rukama, namočenýma ve vodě. Krok 6: Těsto potáhneme tvarohovo-pudinkovou náplní a posypeme drobným ovocem. Celý koláč korunujeme drobenkovým posypem a necháme ho před pečením kratší dobu (cca 20 minut) vykynout. Krok 7: Pečeme ho ve vyhřáté troubě (170-180 °C / cca 25-30 minut – jen do lehkého zhnědnutí okrajů koláče, střed s náplní zůstane vlhký). Krok 8: Podáváme vychladlý, krájený na řezy. Kdo chce, může ještě lehce pocukrovat.
Zveřejněno 22. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Moje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 13 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
voda,
majonéza,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
tvaroh měkký,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
kůra citronová
Komentáře (6)