Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový koláč s drobenkou

Potřebujete upéct něco dobrého ke kávě, ale tlačí vás nedostatek času? V tomhle skvělém moučníku se perfektně pojí chutě kyselkavého rybízu, křupavé a sladké drobenky, a navíc je hotový raz dva a není s ním moc práce.

Hodnocení receptu je 4,6 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aja1982

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 412 kJ /
7 269 kcal
Bílkoviny107,24 g
Tuky254,87 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 852 mg
Sodík 456 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy1 111,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a v dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Rybíz odstopkujeme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Krok 3: Připravíme drobenku. V míse smícháme mouku s cukrem a přidáme na menší kousky nakrájené máslo. Rukou promneme, až do doby, kdy nám vzniknou žmolky. Krok 4: V druhé míse smícháme mouku, cukr a kypřicí prášek do pečiva. Přilijeme vlažné mléko, vejce, olej a rychle promícháme nebo krátce prošleháme ručním šlehačem, jen do spojení těsta. Krok 5: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme rybízem. Krok 6: Navrch na rybíz nasypeme drobenku a dáme péct do předehřáté trouby orientačně na 40-45 minut.

TIP: Oblíbené rybízové moučníky

Zveřejněno 3. 8. 2010

Poznámka autora Aja1982

Váhu rybízu jsem odhadla, sama jsem dala středně velkou mísu, cca 1/2 kg. Hrnek = 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng17

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng17

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept !!!

Výborný koláč, sladkost a kyselost vyvážená ,chutná moc celé rodině :-K pekla jsem ze zmraženého rybízu ,tak bylo třeba přidat pár minut pečení. Přidala jsem fotku a pět hvězdiček :-)

Jednoduchý, rychlý a výborný. <3

Tak tato bublanina je báječná, děkuji za recept :-*

:-)<3:yes::yes: Také u nás oblíbený koláč. :-K

Recept je super. Je to jednoduché a velmi dobré. Jen jsem po prvním pokusu dala asi o 1/4 víc rybízu.

tak je v troubě:) už se těšíme:)

jdu na to ...a myslim že se všichni oliznou ...a misto rybizu dám borůvky:-))

cardanka: děkuju moc :-8

aja1982:-K já neměla zatím tu možnost tak tedy dnes dodatečně Tě vítám na topkách, recepty inspirující jsou zde jako pohádka, stejně tak něžná jsou i zvířátka:-K
rybízový :-pkoláč je báječná věc a posílám 1. bodíka;-)

Tématické fráze:
nejlepší rybízový koláč, buchta s rybízem a drobenkou, kolac s rybizem a drobenkou, rybízový koláč s drobenkou, rybízová bublanina s drobenkou, rybízový koláč, rybízová buchta s drobenkou, drobenkový koláč s rybízem, rybízový koláč recept, hrnková buchta s rybízem, ovocný koláč s drobenkou, bublanina s rybizem a drobenkou, rychlý rybízový koláč s drobenkou, hrnková bublanina s drobenkou, hrnkový rybízový koláč, zdravý rybízový koláč, hrnkový rybízový koláč s drobenkou, hrničkovy rybízovy koláč, jahodová bublanina s drobenkou, rybízový drobenkový koláč

Suroviny:
rybíz, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, mléko, olej, vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu