Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované přírodní kuřecí řízky z trouby

Chceme-li si vychutnat opravdu šťavnaté kuřecí masíčko, nepotřebujeme žádné dlouhé procedury ani složité postupy. Maso stačí na jednu až dvě hodiny naložit do speciální marinády a upéct v troubě. Pokud tyto řízky jednou vyzkoušíme, budeme se k nim rádi vracet.

Hodnocení receptu je 4,8 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 531 kJ /
366 kcal
Bílkoviny1,95 g
Tuky36,00 g
Vláknina3,51 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy7,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Libeček nasekáme. Všechny přísady na marinádu smícháme. Můžeme dochutit i špetkou pálivé papriky. Krok 2: Maso lehce přes mikroten naklepeme a naložíme do marinády na 1–2 hodiny. Krok 3: Připravíme pekáček s pečicím papírem a trochu ho potřeme olejem, stačí jen postříkat. Krok 4: Maso uložíme do pekáčku a zbytek marinády přidáme nahoru na maso. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C prvních 15 minut přikryté. Stupně pečení jsou orientační - řídíme se zkušenostmi se svojí troubou. Krok 6: Poté odkryjeme a dopečeme dalších 15–20 minut do měkka. Maso neotáčíme. Krok 7: Řízky jsou šťavnaté s opečenou kůrčičkou na povrchu. Krok 8: Podáváme je s brambory připravenými na různé způsoby.

TIP: Top 7: Nejoblíbenější recepty na jídla z nových brambor

Zveřejněno 19. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkXA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkXA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 1,0

jedním slovem hrůza, jednoznačně nejhorší jídlo, které jsem podle zdejších receptů vařil

machyrk: Vzhledem k tomu, že jsou tady kladné komentáře po vyzkoušení, tak to asi taková hrůza nebude. Mrzí mě, že jsem se netrefila do vaší chuti. Ale s tím už nic nenadělám..100 lidí-100 chutí. Přeji pěkné léto.

Mohu tu krémžskou hořčicí nahradit jinou? U nás se nejí

zujali: Určitě ano.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vyskúšal som túto úžasnú lahôdku, mäso je mäkučké a šťavnaté, piekol som v remoske rovných 50 minút. Vrelo odporúčam všetkým, a autorke ďakujem za recept. Pridávam aj foto.

kimlo: Děkuji😉

Nadja: Děkuji za upozornění, už jsem to opravila. Byla to naše chyba, ale i tak jsem ráda, že máme tak pozorné uživatelky!

Nadja: dotazy smeruj na moderátorky.

:-? Nevím sice, kdo píše úvod k receptům, ale mohl by si alespoň přečíst ingredience. :-!
V úvodu: "Chceme-li si vychutnat opravdu šťavnatá kuřecí prsíčka, ...."
v ingrediencích: "2 větší kuřecí stehenní řízky" ;-)

dnes uvařeno, snězeno, výborný a jednoduchý, naloženo přes noc

:-8 to vypadá opravdu lákavě a šťavnatě, jednoduché na přípravu, rychle hotové, skvěl tip!:-K

Dělala jsem mezi svátky pro děti - manžel prý kuřecí nemusí,zmizelo všechno z plechu- myši v domě nemáme.( Použila jsem kuřecí medailonky z Lidlu 400g)
Rychlá dobrá změna

Krenaroman: Děkuji:-K:-K

Tož dnes jsem zkoušel.Vynikajici jako všechny vaše recepty. Půjčil jsem babičce zuby ať to taky zkusí a už mi je nevrátila. Moc dobré :-):-):-K:-K

:-)<3:yes::yes: ta marináda je výborná a řízečky skvělé, dělala jsem už několikrát :-K všechny tvé recepty jsou skvělé :yes::-K

Jana.H: Jani to jsem moc ráda, že recept nezklamal.;-) Díky moc za zprávu :-K:-K:-K:-K

Skvělý a rychlý recept! Maso krásně křehké a skvěle dochucené, děkuji za přesné množství surovin. Manžel si moc pochutnal <3

Tématické fráze:
přírodní kuřecí řízek, stehenní kuřecí řízky recepty trouby, kuřecí stehenní řízky v troubě, stehenní kuřecí řízky přírodní, marinované kuřecí řízky, řízky z trouby, kuřeci přírodní řízek, kuřecí maso v troubě, kuřecí maso do trouby, kuřecí řízek z trouby, kuřecí stehenní řízek recepty, recepty kuřecí maso v troubě, kureci prsa v troube, prirodni kureci rizek recept, kureci do trouby, přírodní plněný kuřecí řízek, kuřecí řízky v troubě, kuřecí řízky z trouby, kuřecí řízky do trouby, kureci rizky

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, olej, tatarská omáčka, hořčice plnotučná, hořčice kremžská, paprika sušená sladká, česnek sušený, libeček, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu