

Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou
Suroviny 2 porce
- 200-300 g kuřecího stehenního masa s kůží nebo i bez kůže
- sůl dle potřeby
- možno malinko oblíbeného koření
- strouhanka dle potřeby
Postup přípravy receptu
Plátek nenaklepaného kuřecího stehenního masa, nejlépe s kůží, z obou stran trochu navlhčíme vodou, třeba rozprašovačem. To uděláme proto, aby na mase držela strouhanka. Následně osolíme, okořeníme a obalíme v strouhance, tu do masa důkladně zatlačíme.
Připravené řízky uložíme buď na plech s pečícím papírem, ale raději se speciální silikonovou podložku.(viz foto)
Vložíme do trouby předehřáté na cca 190-200°C a pečeme zhruba 35-40 minut. V polovině pečení řízky otočíme. Doba pečení je pouze orientační, záleží jak velký kousek masa budeme připravovat.
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo mačkané brambory, bramborová kaše a ještě zeleninový salát. Hodí se taktéž konzumovat s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Je to takový bezpracný oběd z několika surovin a s minimem nádobí pro ty, kteří mají rádi řízky, ale z nějakého důvodu se musí a nebo chtějí stravovat dietněji. Jediným prohřeškem je ponechaná kůže, ale ta nám tam tak chutná, že neodoláme. Zase nepoužívám na pokapání žádný tuk.
Většinou kupuji pár celých kuřat, která vykostím, maso roztřídím a zamrazím. A proto mám stehenní maso s kůží, ale jdou vykostit i čtvrtky a kosti použít na vývar. Stehenní maso je šťavnatější a k tomuto účelu se hodí nejlépe.
Poslední dobou ráda používám silikonovou podložku na pečení, v které se zachytává přebytečný tuk. Dá se použít na různé druhy pokrmů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou
K receptu nejsou žádné komentáře.