Plněné žampióny zeleninou
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo také jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 232 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,98 g |
| Tuky | 1,90 g |
| Vláknina | 31,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žampiónů odstraníme nožičky, hlavičky oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na droboučko, rajčátka na menší kousky, nožičky žampiónů na plátky.
Krok 2: V kastrůlku rozpálíme lžíci tuku. Vše, kromě hlaviček, dáme do kastrůlku velmi pomalu smažit. Okořeníme pepřem a kořením. Občas přikápneme vodu.
Krok 3: Mezitím vymažeme pekáček tukem a naskládáme do něj jednu hlavičku žampiónu vedle druhé. Camembert nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do téměř orestované zeleniny, těsně před vypnutím, vmícháme hrst strouhané goudy. Směs rozdělíme stejnoměrně do kloboučků a překryjeme polovinou plátku camembertu.
Krok 5: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, rýží, skleněnými rýžovými nudlemi nebo hranolky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Moje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Suroviny:
žampióny,
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
pórek,
pepř mletý,
sýr gouda,
koření,
sůl,
olej,
sýr camembert,
tuk
Komentáře (3)