Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Vyzkoušejte starý poctivý recept na lahodně marinované hovězí maso, které se pomalu dusí s cibulí, kořením a na závěr zjemní smetanou. Trpělivost se tu opravdu vyplatí, dokonalé spojení chutí vás za čekání odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 428 kJ / 1 775 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,77 g |
| Tuky | 110,68 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 477 mg |
| Sodík | 2,02 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 16,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme marinádu z uvedených surovin. Maso očistíme, zbavíme šlach a loje. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso rozkrájíme na kostky a v marinádě necháme spolu s cibulí odležet 48 hodin.
Krok 3: Z marinády vyjmeme maso a cibuli a osušíme papírovou utěrkou. Marinádu dáme vařit marinádu s česnekem a ostatním kořením tak dlouho, až se jí polovina vyvaří.
Krok 4: V litinovém kastrolu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a dokud je horká, dáme k ní rozpustit hrudku másla. Vložíme maso a orestujeme, pak přidáme okapanou cibuli, která se barví jen pomalu, protože je vlhká.
Krok 5: Zredukovanou horkou marinádou zalijeme maso v kastrolu. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu vařit podle druhu masa asi 3 hodiny.
Krok 6: V misce pak promícháme smetanu ke šlehání s kysanou smetanou a nalijeme do kastrolu. Po 10 minutách varu okusíme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 7: Přílohu volíme podle vlastní chuti.
Zveřejněno 4. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EpMl
Moje poznámka
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EpMl
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 1 hodinou
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 2 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 5 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 2 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 2 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 3 hodinami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pracny
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Perníčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 4 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovezi kyta na smetane,
hovězí maso recepty,
recepty z hovězího masa,
hovězí na smetaně,
hovezi šal recepty,
hovezi recept,
hovězí recepty,
hovězí kyta na na smetaně,
hovězí maso na smetaně,
recept z hovězího masa,
hovězí kostky na smetaně,
stary recept,
staré recepty,
hovězí závitky na na smetaně,
recepty hovězího masa,
staré hovězí maso,
recepty hovezi,
hovězi na kýta na smetaně,
hanácký salá,
hovězí kýta se na smetaně
Suroviny:
kýta hovězí,
špek,
máslo,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
voda,
ocet,
česnek,
cibule,
tymián,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0