Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek v zakysané smetaně

Chcete rodině připravit opravdu výborné vepřové řízky, které se rozplývají na jazyku? Pak je přes noc naložte do marinády se zakysanou smetanou. Kyselost smetany způsobí, že maso krásně zkřehne a lépe přijme chuť veškerého koření a česneku.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvona

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min + 12 hodin marinování

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, + 12 hodin marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie915 kJ /
219 kcal
Bílkoviny9,21 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,40 g
Sůl8,46 g
Sacharidy28,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V zakysané smetaně rozšleháme vejce. Přidáme solamyl, Vegetu, česnek a mletý pepř. Krok 3: Vepřové řízky naklepeme a naložíme do připravené marinády. Necháme uležet v lednici 12 hodin, nejlépe přes noc. Krok 4: Obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném tuku. Doba smažení závisí na druhu použitého masa. Krok 5: Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.

TIP: Bramborový salát bez majonézy podle ČSN

Zveřejněno 15. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60zz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60zz

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mária Holmanová 4. 1. 2018 12:54
Dělala jsem poprvé na štědrý den,měly velký úspěch, tak jsme si je na nový rok dali znovu a už asi jiné dělat nebudeme.Do marinády jsem nakládala řízky kuřecí,vepřové a telecí,smažili jsme na přepuštěném másle a byli opravdu moc dobré,prostě měli zajímavou chuť.Doporučují.:-K:yes:

Na co ta vegeta?

Zdeňka : opravdu "rychlå " reakce a hlavně úplně zbytečná :no:

Daniella O.: aby jsi se měla čemu divit

Helena Holubova 24. 3. 2016 08:24
Super,chutný ,křehký, Mňam

Dneska vyzkoušeno...dělala jsem z vepřové kýty a byla super měkká...koření a škrob jsem dala od oka a místo česneku grilovací koření! Fakt super a určitě jsem nedělala naposledy! :-) :yes:

Tak jsem vyzkoušela k nedělnímu obědu a moc jsme si pochutnali, přidávám fotky, aby tu tento recept nebyl tak smutný a samožřejmě letí i bodík:yes:

a jeste bez fotky :-D

Stejny recept uz je zde..... Proc pridavat dalsi:-?:-?:-?

Toto je také výborné.

Já bych řekla, že to je hodně podobné s řízky v jogurtu a ty jsou skvělé.

Tématické fráze:
řízky naložené v zakysané smetaně, řízky v zakysané smetaně, kuřecí řízky v zakysané smetaně, maso naložené v zakysané smetaně, řízky v kysané smetaně, naložené řízky v zakysané smetaně, řízky naložené v kysané smetaně a česneku recept, řízky ve smetaně, marináda ze zakysané smetany, vepřové maso naložene v zakysane smetaně, řízky naložené ve smetaně, řízky se zakysanou smetanou, kuřecí řízek v zakysané smetaně, veprove rizky v zakysane smetane, řízky naložené v kysané smetaně, vepřové řízky na smetaně, vepřové řízky naložené v zakysané smetaně, kuřecí řízky naložené v zakysané smetaně, kuřecí řízky v kysane smetane, kuřecí řízky na smetaně

Suroviny:
řízek vepřový, smetana zakysaná, vejce, solamyl, vegeta, česnek, pepř mletý, tuk na smažení, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu