Tatarák z čerstvého lososa
Luxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu lahůdka pro milovníky rybích pokrmů.
Postup přípravy
Krok 1: Lososa zbaveného kůže nakrájíme nadrobno, nebo naškrábeme. Šalotku nakrájíme nadrobno. Kapary usekáme nadrobno.
Krok 2: Důkladně promícháme maso a šalotku s dijonskou hořčicí, kapary, chilli omáčkou, olivovým olejem, zakysanou smetanou a citronovou šťávou.
Krok 3: Tatarák dochutíme ještě solí a mletým pepřem. Kdo má rád kopr, může ho jemně nasekaný přidat do směsi.
Krok 4: Připravenou směs necháme uležet v chladu. Mezitím opražíme na suché pánvi na střední teplotě sezam do zlatova.
Krok 5: Hotový tatarák podáváme posypaný sezamem spolu s opečeným pečivem. Hodí se tmavý chléb i toust.
Zveřejněno 28. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák z čerstvého lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnYr
Moje poznámka
Tatarák z čerstvého lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnYr
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 3 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 5 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 5 hodinami
Suroviny:
losos,
cibule šalotka,
hořčice dijonská,
omáčka chilli sladká,
olej olivový,
kapary,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
semínka sezamová
Komentáře (4)