Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,70 g |
| Tuky | 26,40 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka.
Krok 2: Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladko.
Krok 3: Zápražku vlejeme do fazuľky a povaríme 10 min na slabom ohni.
Krok 4: Prívarok musí byť hustejší, nesmie tiecť.
Krok 5: Hotový prívarok odstavíme z ohňa a ochutíme cukrom a octom na príjemne sladkokyslo.
Zveřejněno 15. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Moje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 8 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 6 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 9 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 19 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 41 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 42 minutami
Vánočka II
boomgo před 56 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
prívarok,
privarok zo zelenej fazulky,
fazulovy privarok,
fazulkovy privarok,
bramborový prívarok,
zelená fazuľka prívarok,
fazulka na zeleno,
zelena fazulka,
fazulky na smetaně,
luskový prívarok,
privarok z fazulovych luskov,
fazulovy privarok zo zelenej fazulky,
zeleny fazulovy privarok,
privarok zelena fazulka,
strukovy privarok,
fazulka na smetaně,
strukova fazula privarok,
privarok zo zelenej faulky,
fazulove struky privarok,
fazolkovy přívarek
Suroviny:
fazolky zelené,
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (38)
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...
prívarok -rku muž. r. zeleninová al. strukovinová omáčka (ako príloha)
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5905
moooc jsem si pochutnala
přidávám bodík a obrázky, jestli můžu
a díky
přikládám foto a bodík
K receptu nejsou žádné komentáře.