Šči z kysaného zelí
Polévka, která vyniká výraznou kyselou chutí a sytostí. Kombinace masa, zeleniny a kysaného zelí zaručuje, že skvěle zahřeje a poslouží s pečivem jako vydatný oběd nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 258 kJ / 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,33 g |
| Tuky | 5,76 g |
| Vláknina | 3,38 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 5,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso uvaříme vcelku s kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso pak pokrájíme na malé kousky a vývar zatím dáme stranou.
Krok 2: Na sádle zpěníme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli. Přidáme kyselé překrájené zelí, bobkový list, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme.
Krok 3: Přidáme na kousky pokrájené vařené maso a zalijeme vývarem.
Krok 4: Naposled přidáme kyselou okurku nakrájenou na jemné kousky a krátce necháme přejít varem.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šči z kysaného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9
Moje poznámka
Šči z kysaného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
polévka šči,
výroba karamelu,
šči,
šči recept,
výroba kysaného zelí,
šči polévka,
sči z kysaného zelí,
výroba kyselého zelí,
recept šči,
kysané zelí výroba,
rybí polévka šči,
zelí na karamelu,
recepty z kyselého zelí,
recept na šči,
kysané zelí-výroba,
šči z kyselého zelí,
vařené kysané zelí,
rybí šči,
vařené zelí,
kysele zeli na karamelu
Suroviny:
přední hovězí,
zelenina kořenová,
cibule,
zelí kysané,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
okurky sterilované
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0