Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bažant

Jemné bažantí maso je zdravé a velmi chutné. Lidé ho jako pochoutku vyhledávají už po staletí. Stačí ho prošpikovat a upéct spolu se slaninou a cibulí osmaženou na másle. Poté si ho vychutnáte nejlépe s rýží.

Hodnocení receptu je 3,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 95 min

120 min (25 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 592 kJ /
2 531 kcal
Bílkoviny11,66 g
Tuky272,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Krok 2: Vykuchaného bažanta očistíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a dáme na pekáč. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme k masu na pekáč. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a také rozprostřeme kolem bažanta. Krok 4: Podlijeme vývarem, zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení průběžně poléváme výpekem a dle potřeby podléváme vývarem. Během pečení také maso otáčíme. Pečeme asi 1 hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova 20-30 minut. Krok 5: Po upečení naporcujeme a podáváme s dušenou rýží.

TIP: Jak připravovat zvěřinu

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g93

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vladimír Majrych 17. 12. 2014 19:59
Budu dělat bažanta poprvé,tak doufám, že se mi povede.:yes:

Vypadá to dobře a taky bude dobře chutnat...Dělám poprvé bažanta tak zkusím tento receptík...Ale už ted dávám bodíka :yes::-p

Použil jsem foto z archívu, v obloze vidíte i sterilované česnekové výhonky;-):-8. http://www.toprecepty.cz/recept/5094-sterilovany-c...
Bažant si v každém případě zaslouží bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bažant recept, recept na pečeného bažanta, recept na bazanta, bažant recepty, pečený bažant na slanině, bazant, recepty z bažanta, recepty na bažanta, recept bažant, pečený bažant na divoko, jak udělat bažanta, jak upect bazanta, recepty bažant, recepty na peceneho bazanta, jak upéci bažanta, jak na bažanta, recept z bazanta, pecenybazant, pečeme bažanta, bažant s rýží

Suroviny:
bažant, slanina, cibule, máslo, sůl, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu