Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 424 kJ / 1 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,33 g |
| Tuky | 89,48 g |
| Vláknina | 9,32 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 14,47 g |
| Sacharidy | 43,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Krok 2: Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme.
Krok 3: Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut.
Krok 4: Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin.
Krok 5: Poté je vyjmeme a oloupeme.
Krok 6: Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Krok 7: Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.
Krok 8: Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme.
Krok 9: Přidáme masox a vaříme asi 20 minut.
Krok 10: Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Moje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
černé vejce,
jídla z vajec,
vejce recepty,
levná jídla recepty,
cibulové kroužky pohlreich,
cerne vejce recept,
peklo na talíři čínská polévka,
cerna vejce,
polivky recepty,
vejce,
jídlo z vajec,
recept na černé vejce,
bezmasé omáčky,
jak udělat černé vejce,
bezmasá jídla čínská kuchyně,
cibulová marmeláda pohlreich,
vejce recept,
recept na černá vejce,
vejce benedikt pohlreich,
recept na cinskou polivku
Suroviny:
vejce,
voda,
čaj černý,
sůl,
omáčka sojová,
badyán,
cibule,
tuk,
mouka hladká,
masox hovězí,
pepř,
sůl,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (11)
A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
Jo
Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická