Švestková klevela
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 994 kJ / 8 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 12,00 g |
Vláknina | 150,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 950,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Moje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 26 minutami
Segedínský guláš
Kajkajak před 5 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 7 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 10 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 12 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 12 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 13 hodinami
Tématické fráze:
švestková klevera,
klevera ze švestek,
švestková šťáva recept,
klevera,
klevera recept,
švestková kleveta,
švestková povidla recept,
co je klevera,
švestková štava,
klavela,
kleveta ze svestek,
klevela povidla,
clevela ze švestek,
švestková zavařenina,
kleveda,
švestková clevela,
clevela,
krevela ze švestek,
jak se dělá klevela,
švestková krevela
Komentáře (11)
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají
Ale zato to nedá žádnou práci, že
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně...
No, chystám se už aspoň 5 roků